• Juha Jyrkäs: Tuonelan aurinko

Tuonelan aurinko ja muita kertomuksia Maaemästä. Kannet: Petri Hiltunen. Nidottu.


”Onko sinulle kerrottu, kuinka maailma loppui? Onko sinulle kerrottu, kuinka Manalan talvi tuhosi Kalevalan, Ouramoisen valtakunnan?”


Maaemä on maailma, jossa sanoilla on mahtia ja tietäjien loitsuilla tehoa. Siellä rohkea mies tai nainen voi ottaa kohtalon omiin käsiinsä. Mutta pahaa-aavistamaton kulkija voi kohdata tiellään mustaa magiaa käyttävän Tuonelan auringon veljeskunnan, pahansuopuudesta voimansa saavia henkiä tai vaikkapa esiaikaisen Pimentolan käärmekansan. Ja tietenkin, ihmisten kateus ja ajattelemattomuus ovat myös monen onnettomuuden alku ja juuri, kuten meidänkin maailmassamme.


Juha Jyrkkään suomalaiskansalliset ja suomalais-ugrilaisuudesta voimansa ammentavat fantasianovellit sijoittuvat samaan myyttiseen maailmaan kuin hänen esikoisteoksensa Ouramoinen sekä miekka ja magia -seikkailu Kainoan musta linna. Tarinoista kolme on aiemmin julkaistu, loput ovat julkaisemattomia. Mukana myös runoja ja Maaemän historiaa valaiseva kirjoitus.


Juha Jyrkäs on runollisen sankarifantasian maailmassa omalla mukavuusalueellaan. Luvassa eeppisiä taisteluja, väkevää taikuutta, alkukantaista seksiä ja suuria tunteita! Kahdessa novellissa mukana myös Jyrkkään vanha sankari, Oivas Repänen.


Hinta: 10€ (sis. alv)

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Juha Jyrkäs: Tuonelan aurinko

  • Tuotenumero: Nysalor
  • Saatavuus: Varastossa
  • 10.00€