• Algernon Blackwood: Panin Puutarha

Englantilainen kirjailija ja mystikko Algernon Blackwood (1869–1951) on valitettavan unholaan jäänyt kauhukirjallisuuden uranuurtaja. Kummitustarinoista, idän henkisyydestä, länsimaisesta esoteriasta ja mm. neljännen ulottuvuuden teorioista ammentaneen kirjailijan novelleissa henkilöhahmot kamppailevat usein tuntemattomien ja mystisten luonnon voimien kanssa.


Antologia ”Panin puutarha” sisältää ensisuomennokset Blackwoodin luontoaiheisista kauhunovelleista "Mies jota puut rakastivat" (The Man Whom the Trees Loved, 1912) ja "Kultainen kärpänen" (The Golden Fly, 1912), sekä pävitetyn suomennoksen klassikosta "Pajut" (The Willows, 1907), joka oli myös yksi H. P. Lovecraftin suurimpia innoittajia.


"Panin puutarha" toimii omanlaisena sisarteoksenaan viime syksynä julkaistetulle Blackwoodin kollegan Arthur Machenin antologialle "Suuri Jumala Pan". Teoksen on suomentanut Ronja Erkko, ja sen esipuheen on laatinut Blackwoodin, Machenin ja Kenneth Grantin tuotantoihin perehtynyt väitöskirjatutkija Antti Litmanen. Litmasen esipuhe "Äärettömän tulkki" ruotii Blackwoodin esoteerisia kytköksiä, sekä hänen ajattelunsa merkittävimpiä taustavaikuttajia.


Teos on julkaistu kovakantisena numeroituna 300 kappaleen laitoksena.


Kansimateriaalina vihreä paperikangas ja otsikko kullattuna foliona.


Algernon Blackwood: Panin Puutarha


ISBN 978-952-7570-01-2


Hinta: 30€ (sis. 10% alv.)

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Algernon Blackwood: Panin Puutarha

  • Tuotenumero: Abraxas Publishing
  • Saatavuus: Varastossa
  • 30.00€