• Aarni Kouta: Elämä ja Kuolema

Aarni Kouta (1884 -1924) oli oman aikansa renessanssimies, joka eli tiukasti kiinni aikakauden kirjallisten ja filosofisten virtausten hermolla. Friedrich Nietzschen filosofiaan ja runouteen obsessoitunut kirjailijan alku oli alkanut suomentaa filosofin klassikkoteosta ”Also sprach Zarathustraa” jo lukioikäisenä. Koudan runous ammentaa Nietzschen ajatusten ohella elementtejä mm. Antiikin Roomasta, panteismista sekä esoteerisista virtauksista, kuten teosofiasta ja ruusuristiläisyydestä.


Mielenterveysongelmien ja morfiini- ja kokaiiniriippuvuuden kanssa kamppaillut Kouta jatkoi runouden julkaisemista elämänsä loppuun saakka ja hänen viimeinen runokokoelmansa julkaistiin vain hieman ennen kirjailijan kuolemaa vuonna 1924. Kouta päätti päivänsä yliannostuksella samana vuonna pitkään jatkuneen sairastelun jälkeen.


Vaikkakin Kouta erikoistui kirjallisessa tuotannossaan runouteen, hän julkaisi myös muutamia proosallisia teoksia uransa aikana. Näistä merkittävin on Koudan henkistä etsintää, mystiikkaa ja Luciferia käsittelevä proosakokoelma ”Elämä ja kuolema”, josta olemme julkaisseet näköispainoksen. Teos on sekoitus mystillistä symboliikkaa, Koudan omaelämäkerrallisia ja päiväkirjanmuotoon kirjoitettuja tekstejä, ja pohdintoja kirjailijan suhteesta ympäröivään kosmokseen.


Näköispainos vuoden 1917 julkaisusta.


Käsin numeroitu 123kpl painos.


ISBN 978-952-69883-8-2


Hinta: 15€ (sis. 10% alv.)


Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Aarni Kouta: Elämä ja Kuolema

  • Tuotenumero: Abraxas Publishing
  • Saatavuus: Varastossa
  • 15.00€