• Kirsti Runavik: Babalon - Jack Parsonsin Suuri Työ

John Whiteside Parsons (1914-1952) oli yhdysvaltalainen rakettitiedemies ja rituaalimaagikko, joka oli monessa mukana lyhyen ja turbulenttisen elämänsä aikana. 1940-luvun aikana hän tuli tunnetuksi nestemäisten ja kiinteiden rakettipolttoaineiden kehittämisen edelläkävijänä, jonka pioneerityö omalta osin mahdollisti myöhemmät kuulennot. Henkilökohtaisessa elämässään Parsons pyrki kaikin tavoin kaatamaan kristillisen ja patriarkaalisen maailman kankeita ja vanhoillisia rakenteita. Hänet vihittiin Aleister Crowleyn maagis-uskonnollista Thelemaa tunnustaneen Ordo Templi Orientiksen jäseneksi vuonna 1941, ja hän pysyi Crowleyn opetuksille uskollisena elämänsä loppuun asti. OTO:n legendaarisen Agape Loosin toiminnan siirtyessä Parsonsin Pasadenassa sijaitsevaan kartanoon tieteen tekemisen ohella rakettitiedemiehen elämä täyttyi rituaalimagian harjoittamisella, villeillä orgioilla ja eksperimentaalisella päihteiden käytöllä.


Hänen maagisen töyskentelynsä kulmakiveksi muodostui yhdessä Skientologian kirkon perustajan L. Ron Hubbardin kanssa Mojaven autiomaassa suoritettu Babalon-Työskentely. Babalon-jumalattaren maallisesta inkarnaatiosta haaveillut Parsons omisti lyhyen elämänsä feminiinisen jumaluuden palvonnalle, tutkimukselle ja teoretisoinnille, ja hän kirjoitti 1940- ja 1950-lukujen aikana lukuisia aihetta ruotivia maagisia tekstejä. 


Kirsti Runavikin teos "Babalon - Jack Parsonsin Suuri Työ" esittelee Parsonsin henkilöhistoriaa, sekä hänen filosofisen ja maagisen maailmankuvansa rakentumista, ja sen keskeisiä opetuksia ja taustavaikuttimia. Kirja sisältää myös otannan Parsonsin tärkeimmistä maagisista teksteistä, jotka on nyt käännetty ensimmäistä kertaa suomeksi.


Kirsit Runavik: Babalon - Jack Parsonsin Suuri Työ (2023, Abraxas Publishing)


Kovakantinen 300 kappaleen numeroitu painos.


ISBN 978-952-7570-02-9.


Hinta: 28€ (sis. 10% alv.)

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Kirsti Runavik: Babalon - Jack Parsonsin Suuri Työ

  • Tuotenumero: Abraxas Publishing
  • Saatavuus: Varastossa
  • 28.00€