• Antero Warelius: Uljaimmat ruumiit

Tyrvääläisen Warelia-kustantamon julkaisema "Uljaimmat ruumiit" -teos sisältää kansantieteilijä Antero Wareliusin (1821–1904) tuotantoa mukaan lukien hänen pääteoksensa, seikkaperäisen kokonaisesityksen suomalaisista ”kuolleen-korjaus-tawoista”, "Saatanto tuonelaan" vuodelta 1861.


Kustantajan sivuilta: 


"Antero Warelius (1821–1904) oli kansatieteilijä, historiantutkija, suomen kielen kehittäjä ja monipuolinen tietokirjailija. Tietokirjailijana hän oli niin merkittävä edelläkävijä, että Suomen tietokirjailijat ry on nimennyt arvokkaimman palkintonsa hänen mukaansa. Warelius oli pelkistetyn asiatyylin mestari, jonka osuva sanankäyttö on kestänyt hyvin aikaa ja tuottaa nykylukijalle jatkuvia ilonhetkiä.


Warelius oli myös pappi ja kirkonmies. Pappina hän oli kuoleman ammattilainen, kansatieteilijänä ja historioitsijana hän oli kiinnostunut kuoleman kulttuurista ylipäätään. Monipuolisen perehtyneisyyden tärkein kirjallinen hedelmä oli teos ”Saatanto Tuonelaan”, seikkaperäinen kokonaisesitys suomalaisista ”kuolleen-korjaus-tawoista”, niiden kehityksestä ja suhteista muun maailman tapoihin. Vaikka ”Saatanto Tuonelaan” on yksi Wareliuksen ehdottomia pääteoksia, vain hyvin harvat nykylukijat ovat koskaan pitäneet sitä käsissään. ”Saatanto Tuonelaan” julkaistaan tässä kirjassa uudelleen ensi kertaa sitten vuoden 1861.


Lisäksi tässä kirjassa julkaistaan osia Wareliuksen kahdesta muusta teoksesta: kuolema-aiheisia kohtia vuonna 1855 julkaistusta teoksesta ”Kertomus Tyrvään pitäjästä 1853” sekä valikoituja otteita vuonna 1861 julkaistusta puhekokoelmasta "Peijais-puheita".


Tilaa "Uljaimmat ruumiit" suoraan kustantajalta suoraan kotipostilaatikkoon ilman postituskuluja!


96 sivua. Pehmeäkantinen."


Hinta: 15€ (sis. 10% alv.)

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Antero Warelius: Uljaimmat ruumiit

  • Tuotenumero: Warelia
  • Saatavuus: Varastossa
  • 15.00€