• Tapani Mäntylä: Stefanus Toropaisen nousu pyhälle vuorelle - Erään mystikon päiväkirja

"Kysymys ei ole,

onko Jumalaa olemassa

- vaan OLENKO MINÄ?"


Tapani Mäntylä (s. 1952) esittelee kirjassaan "Stefanus Toropaisen Nousu Pyhälle Vuorelle" henkistä maailmankatsomustaan, usean vuosikymmenen synteesiä, jossa kohtaavat mm. G. I. Gurdjieffin ideat, meditaatio ja energioiden työstäminen.


Paljolti omaelämänkerrallinen teos sisältää myyttisten kokemusten läpikäyntiä, olemassaolon peruskysymysten ja henkisen työn sisällään pitämien teemojen pohdintaa. Keskeisenä Mäntylän työssä näyttäytyy "avautuminen" korkeimmille energioille tai tietoisille vaikutteille.


Omaa tapaansa lähestyä henkisiä kysymyksiä Mäntylä kutsuu "suoraksi tieksi", mikä tarkoittaa eräänlaista olemassaolon suoraa kokemista ilman asioiden tavanomaista automaattista lokeroimista. Tämä tie on tietyllä tapaa sanojen tuolla puolen, mutta tarkkaavainen lukija saa kirjasta silti vihjeitä, mistä asiassa on oikein kysymys. Toisin kuin vaihtoehtoisen henkisyyden piirissä yleensä, Mäntylä ei juurikaan pyri manipuloimaan ympäröivää todellisuutta persoonatason minänsä prefrenssien mukaan, vaan hän tietyllä tavalla aktiivisesti ottaa vastaan, mitä maailma hänelle antaa. Kaikesta voi oppia, ja kaikella - myös elämän vaikeilla asioilla - on oma tarkoituksensa. Oleellista on kyky olla tietyllä tapaa läsnä, olla Olemassa. Kaikki on osa suurempaa Olemassaolon mysteeriä, lumottua todellisuutta.


Teos sisältää tietokirjailija Vesa Iiitin laatiman esipuheen ja kaksi hänen toimittamaansa Tapani Mäntylän haastattelua, sekä alkuperäisestä käsikirjoituksesta poisjääneitä kohtia ja liiteosion, joka avaa Mäntylän henkisen työn gurdjieffilaista kontekstia.


Teos on julkaistu numeroituna 123 kappaleen painoksena.


Hinta: 15€ (sis. 10% alv.)

Kirjoita arvostelu

HUOM: HTML-koodia ei käännetä!
    Huono           Hyvä

Tapani Mäntylä: Stefanus Toropaisen nousu pyhälle vuorelle - Erään mystikon päiväkirja

  • Tuotenumero: Abraxas Publishing
  • Saatavuus: Varastossa
  • 16.00€